Hoe behandel je burn-out?

Bespreek specifieke zorgen met je leidinggevende. Of je nu contact opneemt met collega's, vrienden of geliefden, ondersteuning en samenwerking kunnen je helpen het hoofd te bieden. Als burn-out onvermijdelijk lijkt, probeer dan een volledige pauze te nemen van het werk. Ga op vakantie, gebruik je ziektedagen, vraag om tijdelijk verlof, alles om jezelf uit de situatie te verwijderen.

Gebruik de tijd om uw batterijen op te laden en andere herstelmethoden na te streven. Hier zijn 14 verschillende tips om te herstellen van een burn-out die je gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt opnemen. Je hebt misschien geen controle gehad over wat er gebeurde om je op dit punt te brengen, maar je hebt wel de kracht om de controle terug te nemen en te beginnen met opladen. Meditatie, yoga, tai chi, qi gong en andere mindfulness-praktijken kunnen helpen bij het beheersen van burn-outsymptomen.

Een week of twee pauze nemen van de activiteit waardoor je je opgebrand voelt, kan verfrissend zijn. Het is misschien geen langetermijnoplossing, maar kan een tijdelijke verlichting zijn. Praat met je baas en laat hem weten wat je huidige problemen zijn. Ze kunnen je voorstellen wat vrije tijd te nemen om op te laden.

Als dit niet wordt aangeboden, vraag dan een persoonlijke dag of twee om een stap terug te doen en uw situatie opnieuw te beoordelen. Overweeg om op vakantie te gaan om echt tot rust te komen. We bieden PTSS-behandeling en counseling voor traumaherstel, angsttherapie, slapeloosheidsbehandeling, depressietherapie, counseling voor levensovergangen, relatiebegeleiding, rouwtherapie, en meer. Maar als mensen met een depressie dat doen, kan het de zaken erger maken, omdat het soort hulp dat ze nodig hebben heel anders is, zoals psychologische behandeling of medicatie.

Hoewel veel mensen tijdens hun leven een burn-out zullen tegenkomen, is het belangrijk om te weten dat het behandelbaar is en dat je er absoluut van kunt herstellen. Deelnemers aan de behandelgroep kregen training over het belang van zelfzorg, herstel van burn-out, het stellen van doelen, tijdmanagement, hoe psychologisch los te komen van het werk en andere strategieën (het volledige programma wordt beschreven in Hahn et al. Naturalistische studies tonen meer variabiliteit aan in burn-outherstel omdat werknemers hun burn-out niet actief behandelen door middel van een of andere vorm van interventie.