Wat zijn de tekenen van burn-out?

Emotionele tekenen en symptomen van burn-outGevoel van falen en twijfel aan zichzelf, zich hulpeloos voelen, gevangen en verslagen, onthechting, zich alleen voelen in de wereld, Verlies van motivatie, Steeds cynischer en negatieve vooruitzichten, Verminderde tevredenheid en gevoel van voldoening. Problemen met concentreren is een van de mentale tekenen (samen met dingen als vergeetachtigheid) die je kunnen vertellen dat burn-out nadert. Sommige onderzoeken suggereren meer dan 100 symptomen. Ze omvatten motiverende symptomen zoals ontgoocheling en verlies van idealisme.

Stress zorgt ervoor dat een werknemer zich te veel bezighoudt met zijn werkomgeving. Omdat ze bang zijn dat hun productiviteitsniveaus niet hoog genoeg zijn, zullen ze symptomen vertonen zoals hyperactief, dringend gedrag, misschien onderscheiden ze zich van hun collega's. vermoeidheid is een belangrijk symptoom van burn-out en kan invloed hebben op alle gebieden van je leven. Je hebt misschien zin om de hele tijd te slapen, of merkt dat zelfs eenvoudige taken langer duren om te voltooien.

Borland zegt dat de COVID-19-pandemie deze gevoelens alleen maar heeft vergroot. Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende bijwerking van burn-out, Dr. Elk van de drie hierboven beschreven gebieden wordt gekenmerkt door bepaalde tekenen en symptomen (hoewel er in sommige gebieden overlap is). Werknemers, meer dan de helft zei dat ze zich opgebrand voelden als gevolg van hun baanvereisten, en maar liefst 4,3 miljoen Amerikanen stopten in december met hun baan in wat bekend is geworden als het „grote ontslag”.

Werknemers kunnen tekenen van burn-out iets anders gaan vertonen, afhankelijk van de eisen van hun baan, en de context waarin ze doorbranden of beginnen te branden. Als je hebt gemerkt dat je"s nachts niet kunt slapen, dat kan een teken zijn dat je een burn-out ervaart, Dr. Er kunnen zich een aantal mogelijke fysiologische en psychologische symptomen ontwikkelen, en deze zullen hun algehele kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. Met andere woorden, het verschil tussen stress en burn-out is een kwestie van mate, wat betekent dat hoe eerder je de tekenen herkent, hoe beter je in staat zult zijn om burn-out te voorkomen (als je iets doet om de symptomen aan te pakken wanneer je ze herkent).

Simpel gezegd, als je je uitgeput voelt, je baan begint te haten en je minder capabel begint te voelen op het werk, vertoon je tekenen van burn-out. Hoewel burn-out wordt veroorzaakt door werkgerelateerde stress, verschillen de symptomen die een werknemer vertoont wanneer hij opgebrand is en de tekenen dat ze opgebrand raken, van de tekenen en symptomen van een werknemer die stress ervaart. Een belangrijk teken dat een therapeut, counselor of maatschappelijk werker emotionele uitputting ervaart of uitbrandt, kan het ontwikkelen van een gebrek aan interesse in cliënten en hun problemen inhouden, ook wel bekend als compassie vermoeidheid. Slapen op verschillende tijdstippen van de dag, of de behoefte voelen om meer (of minder) ZZZ's te krijgen dan normaal, kan een ander teken zijn.

Maar burn-out kan ook tot lichamelijke symptomen leiden, en experts zeggen dat het verstandig kan zijn om op de tekenen te letten en stappen te ondernemen wanneer u ze opmerkt. De tekenen die deze artsen vertoonden dat ze op de lange termijn nadelig werden beïnvloed door werkgerelateerde stress, zijn vergelijkbaar met de waarschuwingssignalen van burn-out die doorgaans worden beschreven door artsen en artsen die tegenwoordig een burn-out ervaren.