Hoe los je burn-out op?

Zoek professionele hulp van een coach of therapeut. Je hebt misschien geen controle gehad over wat er gebeurde om je op dit punt te brengen, maar je hebt wel de kracht om de controle terug te nemen en te beginnen met opladen. Als burn-out onvermijdelijk lijkt, probeer dan een volledige pauze te nemen van het werk. Ga op vakantie, gebruik je ziektedagen, vraag om tijdelijk verlof, alles om jezelf uit de situatie te verwijderen.

Gebruik de tijd om uw batterijen op te laden en andere herstelmethoden na te streven. Onze sectie Carrièrevaardigheden bevat veel tools en technieken die je zullen helpen een carrière te ontwikkelen die bij je past. Dit kan een uitdaging zijn, vooral met collega's die jouw hulp nodig hebben. Ons artikel over 'Ja' zeggen tegen de persoon, 'Nee' tegen de taak bevat handige tips om diplomatiek nee te zeggen.

Wees niet bang om hen om hulp te vragen en wees specifiek over wat je nodig hebt, zegt Aasmundsen-Fry. Vraag om hulp bij maaltijden of carpools om kinderen op te halen van school of activiteiten. Als je het gevoel hebt dat je burn-out niet kunt beheersen, duurt het zes maanden of langer, of het belemmert je vermogen om te functioneren, is het tijd om extra hulp te zoeken, zegt Aasmundsen-Fry. Als je op enig moment zelfmoordgedachten ervaart, moet je 911 onmiddellijk bellen, zegt ze.

Praat met je baas en laat hem weten wat je huidige problemen zijn. Ze kunnen je voorstellen wat vrije tijd te nemen om op te laden. Als dit niet wordt aangeboden, vraag dan een persoonlijke dag of twee om een stap terug te doen en uw situatie opnieuw te beoordelen. Overweeg om op vakantie te gaan om echt tot rust te komen.