Waarom burn-out slecht is?

Burn-out vermindert de productiviteit en vermindert je energie, waardoor je je steeds hulpeloos, hopeloos, cynisch en wrok voelt. Uiteindelijk heb je misschien het gevoel dat je niets meer te geven hebt. De negatieve effecten van burn-out komen over in elk gebied van het leven, inclusief uw huis, werk en sociale leven. Burn-out verlicht het vuur van verandering.

Maar soms kan dit vuur te intens worden. Soms kan het te intens worden om alleen te hanteren, in dat geval moet u de hulp van een professional inroepen. Op andere momenten kan de golf van motivatie die voortkomt uit burn-out ertoe leiden dat u overhaaste beslissingen neemt die misschien niet in uw belang op lange termijn zijn. Het is dus de moeite waard om belangrijke, levensveranderende beslissingen zorgvuldig te behandelen.

Het tweede dat burn-out kenmerkt, is cynisme - een gebrek aan interesse in werk dat negatief of zelfs ongevoelig kan zijn. Ondanks de populaire cultuurdekking van het probleem, burn-out kan niet"worden opgelost met betere zelfzorg, Dr. We beschouwen burn-out vaak als een individueel probleem, oplosbaar met eenvoudige technieken zoals „nee leren zeggen, meer yoga, betere ademhaling, veerkracht oefenen. Omdat de symptomen vergelijkbaar zijn, kunnen sommige mensen de diagnose burn-out krijgen, hoewel ze echt depressief zijn.

De term „burn-out” is ontstaan in de jaren zeventig en de afgelopen 50 jaar heeft de medische gemeenschap ruzie gemaakt over hoe deze te definiëren. Als de stress van je werk te veel wordt of als je prikkelbaar wordt bij je collega's (of, erger nog, klanten of klanten), kan burn-out de boosdoener zijn. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met een stressvolle baan, kan burn-out veel gebieden van uw leven beïnvloeden en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Zodra je je burn-outsymptomen herkent, kun je beter een pauze nemen en je acties opnieuw kalibreren als je voelt dat je leven niet synchroon loopt.

Online vragenlijsten over het risico op burn-out zijn niet geschikt om te bepalen of iemand een burn-out heeft of dat de symptomen door iets anders worden veroorzaakt. Als ik goed kijk naar mijn ervaring met burn-out en de ervaringen van anderen, komt er een gemeenschappelijk thema naar voren. Maar omdat er geen algemeen aanvaarde definitie van burn-out is, is het niet duidelijk of vragenlijsten daadwerkelijk „burn-out kunnen meten en onderscheiden van andere ziekten. Als je echter te maken hebt met burn-out, heb je een andere ervaring met het bezoeken van diezelfde villa.

Het is ook belangrijk op te merken dat burn-out kan ontstaan naast depressie of angst, die beide lichamelijke symptomen kunnen veroorzaken. Deze langdurige periode van vermoeidheid die bekend staat als burn-out is niet alleen een gemoedstoestand, het is een echt syndroom dat talloze werknemers in het hele land treft. Onderzoekers wijzen erop dat individuele factoren, zoals persoonlijkheidskenmerken en gezinsleven, van invloed zijn op wie een burn-out op het werk ervaart. Als je hebt gemerkt dat je"s nachts niet kunt slapen, dat kan een teken zijn dat je een burn-out ervaart, Dr.

In deze context, externe factoren, zoals die van disfunctie op de werkplek, zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor burn-out.