Wat zijn de vijf symptomen van burn-out?

Hier zijn vijf tekenen dat u mogelijk een burn-out ervaart, ANGST. GEBREK AAN SLAAP EN ALGEMENE VERMOEIDHEID. Gebrek aan slaap of verminderde slaapkwaliteit. Stress zorgt ervoor dat een werknemer zich te veel bezighoudt met zijn werkomgeving.

Omdat ze bang zijn dat hun productiviteitsniveaus niet hoog genoeg zijn, zullen ze symptomen vertonen zoals hyperactief, dringend gedrag, misschien onderscheiden ze zich van hun collega's. Stress voelen op het werk is natuurlijk niet nieuw. COVID-19 veranderde echter de relatie van werknemers met hun baan. In de enquête van Talkspace overwoog 41% van de werknemers van baan te veranderen om stress te verlichten, dus je zou in goed gezelschap zijn.

Houd er wel rekening mee dat het gras niet altijd groener is. Je onderzoek doen is een must om een nieuwe werkgever te vinden die beter aan je behoeften voldoet. Zoek naar organisaties die voordelen en voordelen bieden, zoals PTO voor geestelijke gezondheid, opendeurbeleid met managers, training in de geestelijke gezondheidszorg en counseling en therapie. Daarentegen zal een werknemer die werkgerelateerde stress heeft ervaren tot het punt dat hij opgebrand raakt, symptomen vertonen zoals ontkoppeling en een gebrek aan productiviteit, omdat hij zich losmaakt van zijn werkomgeving.

Het is onwaarschijnlijk dat ze nieuwe fysieke symptomen zullen ervaren die verband houden met de aanhoudende werkgerelateerde stressoren waardoor ze zijn doorgebrand, aangezien de fysieke symptomen van burn-out die van aanhoudende stress zijn. In sommige gevallen, als u al last heeft van angst en depressie, kan een professional in de geestelijke gezondheidszorg u helpen symptomen aan te pakken. Vaak kunnen de dingen die je mentale en emotionele toestand beïnvloeden zich ook manifesteren in fysieke symptomen „soms zelfs voordat er herkenning is van wat er echt aan de hand is, zegt LaSov. Wanneer een persoon opgebrand raakt, wordt hij vaak last van vermoeidheid en kan hij zich niet in staat voelen om tijd vrij te maken om mentaal en emotioneel los te komen van het werk, wat hun symptomen van burn-out kan versterken.

Burn-out is per definitie een aandoening die wordt ervaren door werknemers en andere professionals, waarbij ze depressie-achtige symptomen ontwikkelen als gevolg van aspecten van hun rol. In plaats daarvan zijn de symptomen die een opgebrande persoon zal ervaren voornamelijk psychologisch, gerelateerd aan het gevoel dat hij zich steeds lusteloos en ongemotiveerd voelt op de werkplek. Dit betekent dat zowel de fysieke symptomen van burn-out, zoals gastro-intestinale stoornissen, als de psychische symptomen, zoals cynisme, zich waarschijnlijk geleidelijk zullen opbouwen in de loop van de tijd, voordat een persoon, of zijn collega's, familie en vrienden, beginnen te beseffen dat ze zijn opgebrand. Depressiesymptomen kunnen ook een verlies van interesse in dingen, gevoelens van hopeloosheid, cognitieve en fysieke symptomen en zelfmoordgedachten omvatten.

Hoewel burn-out wordt veroorzaakt door werkgerelateerde stress, verschillen de symptomen die een werknemer vertoont wanneer hij opgebrand is en de tekenen dat ze opgebrand raken, van de tekenen en symptomen van een werknemer die stress ervaart. U kunt merken dat uw optimisme afneemt en dat u veelvoorkomende stresssymptomen opmerkt die u fysiek, mentaal of emotioneel beïnvloeden. Overweeg om met een arts of een zorgverlener te praten, omdat deze symptomen ook verband kunnen houden met gezondheidsproblemen, zoals depressie. Bepaalde depressiegerelateerde symptomen, zoals uitputting en moeite met het uitvoeren van taken, kunnen zich voordoen als burn-out.

Net als elke andere aandoening is de truc om burn-out succesvol te beheersen om vroege symptomen op te vangen en ze meteen te behandelen.