Hoe lang duurt een burn-out?

Zodra een fase van stress of overwerk is veranderd in burn-out, duurt het minstens 11 weken om ervan te herstellen. Voor de meeste mensen duurt het herstel van een burn-out een jaar tot meerdere jaren. Een actieve aanpak kan deze tijd zoveel mogelijk verkorten en veelvoorkomende symptomen verlichten. Voor sommige mensen met een lichte burn-out kan het weken of enkele maanden duren.

Voor anderen met zwaardere aandoeningen kan het zelfs jaren duren. Burn-out is een vorm van extreme chronische stress die zich op verschillende disfunctionele manieren kan manifesteren. Vooral in de afgelopen jaren nemen gevallen van burn-out toe. Deelnemers aan de behandelgroep kregen training over het belang van zelfzorg, herstel van burn-out, het stellen van doelen, tijdmanagement, hoe psychologisch los te komen van het werk en andere strategieën (het volledige programma wordt beschreven in Hahn et al.

Uw cliënt moet actief zijn gevoelens en gedachten volgen, op zoek naar tekenen van stress of uitputting, wat erop kan wijzen dat hij het risico loopt op burn-out. Als je een burn-out ervaart, is de kans groot dat er iets moet veranderen om je mentale en fysieke gezondheid weer op het goede spoor te krijgen. Deze links zijn de reden waarom burn-out zo vaak een trigger is om je onthecht en geïsoleerd te voelen van de rest van de wereld. In een verhalend onderzoek naar burn-out door Science Direct bijvoorbeeld, duurde Sara, 57 jaar, kleuterleidster, meer dan anderhalf jaar en nog steeds op weg naar herstel.

Hoewel er geen snelle oplossing is voor burn-out, zijn er veel manieren om stressniveaus te verlichten en terug te keren naar een gezondere staat van zijn. Als je merkt dat je gevallen van de zondagse angsten alleen maar erger worden, heb je misschien last van burn-out. Naast de impact op je fysieke welzijn, kan burn-out een negatieve invloed hebben op de manier waarop je jezelf waarneemt. Helaas beschikt uw klant mogelijk niet over de nodige macht of middelen om de wijzigingen aan te brengen die nodig zijn op de werkplek om burn-out tegen te gaan.

Naast het voorkomen van burn-out, zal het hebben van een goede balans tussen werk en privé uw relaties met dierbaren verbeteren, wat een belangrijk aspect is van uw gezondheid en welzijn. Puls zei dat het maken van dagelijkse wandelingen, ademwerk doen, haar leven vereenvoudigen en haar ruimte opruimen haar allemaal hielpen te herstellen van een burn-out. Deze symptomen bleven escaleren en met feedback van familie en vrienden realiseerden werknemers zich dat ze een burn-out hadden. Naturalistische studies tonen meer variabiliteit aan in burn-outherstel omdat werknemers hun burn-out niet actief behandelen door middel van een of andere vorm van interventie.

Met de stijgende percentages volwassenen die een burn-out ervaren, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om de symptomen bij werknemers te herkennen en hen te ondersteunen om op een veilige en effectieve manier te leren herstellen van een burn-out. Door zijn energieniveau te beoordelen, kan uw cliënt tekenen van uitputting leren herkennen voordat hij een burn-out bereikt.