Wat zijn 5 implicaties van burn-out?

Burn-out op uw werkplek sluipt meestal subtiel binnen, na verloop van tijd, wat gevolgen heeft voor werknemers op een manier die ze bijna niet opmerken. Tekenen en symptomen zijn onder meer chronische vermoeidheid, slapeloosheid, lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn en buikpijn, woede, isolatie, prikkelbaarheid, depressie en meer. De negatieve effecten van burn-out komen over in elk gebied van het leven, inclusief uw huis, werk en sociale leven. Burn-out kan ook langdurige veranderingen in uw lichaam veroorzaken waardoor u kwetsbaar bent voor ziekten zoals verkoudheid en griep.

Vanwege de vele gevolgen is het belangrijk om meteen met burn-out om te gaan. Hetzelfde kan gezegd worden voor het verkeerd interpreteren van depressie voor burn-out. Bepaalde depressiegerelateerde symptomen, zoals uitputting en moeite met het uitvoeren van taken, kunnen zich voordoen als burn-out. In de meeste gevallen is burn-out werkgerelateerd en heeft het geen invloed op je dagelijkse leven.

Depressie daarentegen beïnvloedt elk aspect van je leven met aanhoudende gevoelens van hopeloosheid, waardeloosheid of hulpeloosheid. Met dit in gedachten is het belangrijk om de stadia van burn-out te begrijpen voordat je eraan kunt werken om dit te voorkomen. In onze gids, Hoe om te gaan met stress op het werk, hebben we besproken hoe stress zowel een positieve als een negatieve gemoedstoestand kan zijn. Bij burn-out is het belangrijk om regelmatig stappen te ondernemen om dit te voorkomen en we hebben vijf fasen van burn-out belicht om je te helpen begrijpen hoe je kunt voorkomen dat het je leven verstoort.

Onze gids is geïnspireerd op de burn-outstudie van Winona State University, evenals ons eigen psychologisch onderzoek. In deze eerste fase van burn-out kunt u voorspelde stress ervaren van het initiatief dat u onderneemt, dus het is belangrijk om positieve copingstrategieën te implementeren, zoals het nemen van praktische stappen om uw welzijn te ondersteunen naast uw professionele ondernemingen. De theorie is dat als we in dit stadium goede copingstrategieën creëren, we voor onbepaalde tijd kunnen doorgaan in de huwelijksreisfase. De tweede fase van burn-out begint met het besef dat sommige dagen moeilijker zijn dan andere.

U kunt merken dat uw optimisme afneemt en dat u veelvoorkomende stresssymptomen opmerkt die u fysiek, mentaal of emotioneel beïnvloeden. De derde fase van burn-out is chronische stress. Dit is een duidelijke verandering in je stressniveau, gaande van motivatie tot het ervaren van stress op een ongelooflijk frequente basis. U kunt ook intensere symptomen ervaren dan die van fase twee.

Het betreden van fase vier is burn-out zelf, waarbij symptomen kritiek worden. Normaal doorgaan is in deze toestand vaak niet mogelijk, omdat het steeds moeilijker wordt om ermee om te gaan. We hebben allemaal onze eigen unieke tolerantiegrenzen, en het is belangrijk dat u in dit stadium interventie zoekt (raadpleeg voor klinische problemen onze partner Thrive Your Life). De laatste fase van burn-out is de gebruikelijke burn-out.

Dit betekent dat de symptomen van burn-out zo ingebed zijn in je leven dat je waarschijnlijk een significant aanhoudend mentaal, fysiek of emotioneel probleem zult ervaren, in tegenstelling tot af en toe stress of burn-out. Als u geïnteresseerd bent in het vergroten van uw kennis over hoe u kunt voorkomen dat burn-out u beïnvloedt, raden we u aan deel te nemen aan The Reignite Project, onze gratis online cursus waarmee u burn-out kunt identificeren en voorkomen, en om uw passie voor werk en leven in het algemeen nieuw leven in te blazen. Creëer een krachtige werkplek met het welzijn van uw werknemers centraal, door te investeren in door experts geleide trainingen en cursussen van Calmer. Ons assortiment trainingscursussen voor geestelijke gezondheid en welzijn is ontworpen om bedrijven in alle soorten en maten te ondersteunen, waarbij onze trainers meer dan 300 bedrijven hebben begeleid bij het ontwikkelen van een strategie voor geestelijke gezondheid en welzijn.

Let op, Calmer is geen klinisch bedrijf. Onze training en methodologie richt zich op strategieën om te voorkomen dat stress en burn-out escaleren, zelfredzaamheid en het koesteren van een goed mentaal welzijn. Als u klinische interventie nodig heeft, raadpleeg dan onze partner, Thrive Your Life, op onze Partners-pagina.