Hoe weet je of je opgebrand bent op het werk?

Problemen met concentreren is een van de mentale tekenen (samen met dingen als vergeetachtigheid) die je kunnen vertellen dat burn-out nadert. Sommige onderzoeken suggereren meer dan 100 symptomen. Ze omvatten motiverende symptomen zoals ontgoocheling en verlies van idealisme. Stress voelen op het werk is natuurlijk niet nieuw.

COVID-19 veranderde echter de relatie van werknemers met hun baan. In de enquête van Talkspace overwoog 41% van de werknemers van baan te veranderen om stress te verlichten, dus je zou in goed gezelschap zijn. Houd er wel rekening mee dat het gras niet altijd groener is. Je onderzoek doen is een must om een nieuwe werkgever te vinden die beter aan je behoeften voldoet.

Zoek naar organisaties die voordelen en voordelen bieden, zoals PTO voor geestelijke gezondheid, opendeurbeleid met managers, training in de geestelijke gezondheidszorg en counseling en therapie. Burn-out kan invloed hebben op je mentale, fysieke en emotionele toestand. De gevoelens van burn-out doen zich meestal voor wanneer je overweldigd bent op het werk en het gevoel hebt dat je de ontberingen van je werk niet langer kunt bijhouden. Een duidelijk teken van burn-out is wanneer je je de hele tijd moe voelt.

Uitputting kan emotioneel, mentaal of fysiek zijn. Het is het gevoel geen energie te hebben, volledig besteed te worden. Een veel voorkomend burn-outsymptoom is slapeloosheid, Dr. Toen onderzoekers in Italië eerstelijnsgezondheidswerkers met burn-out ondervroegen tijdens de eerste piek van de pandemie, ze ontdekten dat 55 procent meldde moeite te hebben om in slaap te vallen, terwijl bijna 40 procent nachtmerries had.

Onderzoek suggereert dat chronische stress interfereert met het gecompliceerde neurologische en hormonale systeem dat de slaap reguleert. Het is een vicieuze cirkel, omdat niet slapen dit systeem nog meer uit de war brengt. Als je hebt gemerkt dat je's nachts niet kunt slapen, kan dat een teken zijn dat je burn-out ervaart, zei Dr. Dyrbye en je slapeloosheid kan het probleem verergeren.

Als u fysieke symptomen ervaart die wijzen op burn-out, overweeg dan om uw huisarts of een professional in de geestelijke gezondheidszorg te raadplegen om te bepalen of ze worden gedreven door stress of geworteld zijn in andere fysieke omstandigheden, Dr. Negeer niet alleen de symptomen en neem aan dat ze er niet toe doen. Vrijtijd nemen kan ook helpen, maar het is waarschijnlijk slechts een tijdelijke pleister, Dr. Ze vergelijkt het met het gebruik van een emmer om water uit een zinkend schip te legen.

Nog steeds, het is belangrijk om regelmatig vrij te nemen, Dr. Vaak, wanneer mensen opgebrand zijn, ze besteden veel tijd aan het zorgen dat ze vergeten iets te doen of dat er iets belangrijks door de kieren glipt.