Wat definieert burn-out?

Definitie van burn-out (Entry 2 van Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'burn-out weer te geven. Bikini, bourbon, en badminton waren de eerste plaats Redacteur Emily Brewster verduidelijkt het verschil. Test je visuele woordenschat met onze 10-vragen. Velen van ons kennen iemand die vanwege een burn-out een pauze heeft moeten nemen van het werk.

Maar wat zijn deze symptomen precies? En wat is het verschil tussen burn-out, normale uitputting en depressie? Uitputting is een normale reactie op stress en niet noodzakelijk een teken van ziekte. Dus beschrijft burn-out een reeks symptomen die meer zijn dan een normale reactie op stress? En hoe verschilt het van andere psychische problemen? De symptomen waarvan wordt gezegd dat ze het gevolg zijn van burn-out kunnen over het algemeen ook andere oorzaken hebben, waaronder mentale of psychosomatische ziekten zoals depressie, angststoornissen of chronisch vermoeidheidssyndroom. Maar lichamelijke ziekten of bepaalde medicijnen kunnen ook symptomen veroorzaken zoals uitputting en vermoeidheid. Het is dus belangrijk om eerst samen met een arts andere mogelijke oorzaken te overwegen en niet meteen te concluderen dat je een burn-out hebt.

Burn-out is een toestand van emotionele, fysieke en mentale uitputting veroorzaakt door overmatige en langdurige stress. Het treedt op wanneer je je overweldigd, emotioneel uitgeput voelt en niet in staat bent om aan constante eisen te voldoen. Naarmate de stress aanhoudt, begin je de interesse en motivatie te verliezen die je in de eerste plaats een bepaalde rol op je hebben genomen. Burn-out is een toestand van emotionele, mentale en vaak fysieke uitputting veroorzaakt door langdurige of herhaalde stress.

Hoewel het meestal wordt veroorzaakt door problemen op het werk, kan het ook voorkomen op andere gebieden van het leven, zoals ouderschap, verzorging of romantische relaties. Burn-out is een vorm van uitputting die wordt veroorzaakt door constant overspoeld te voelen. Het is een gevolg van overmatige en langdurige emotionele, fysieke en mentale stress. In veel gevallen is burn-out gerelateerd aan iemands werk.

Ze hoopt dat de nieuwste definitie het gemakkelijker zal maken om burn-out en de impact die het heeft op anderen te bestuderen, wat manieren kan ontdekken om deze medische aandoening te voorkomen en aan te pakken. Alle definities van burn-out die tot nu toe zijn gegeven, delen het idee dat de symptomen vermoedelijk worden veroorzaakt door werkgerelateerde of andere soorten stress. Het herdefiniëren van deze voorwaarde vormt ook de weg voor organisaties zoals ziekenhuizen, scholen en bedrijven om aanpassingen aan de werkplek aan te brengen die in de eerste plaats burn-out kunnen voorkomen. Hij definieerde burn-out oorspronkelijk als, „het uitsterven van motivatie of stimulans, vooral wanneer iemands toewijding aan een oorzaak of relatie niet de gewenste resultaten oplevert.

Volgens Elaine Cheung, PhD, een burn-outonderzoeker en assistent-professor sociale wetenschappen aan de Northwestern University, verduidelijkt de nieuwste burn-outdefinitie deze medische diagnose, die kan helpen de aandacht te vestigen op de prevalentie ervan.