Hoe burn-out voelt?

Burn-out vermindert de productiviteit en vermindert je energie, waardoor je je steeds hulpelozer, hopeloos, cynisch en wrok voelt. Uiteindelijk heb je misschien het gevoel dat je niets meer te geven hebt. De negatieve effecten van burn-out komen over in elk gebied van het leven, inclusief uw huis, werk en sociale leven. vermoeidheid is een belangrijk symptoom van burn-out en kan invloed hebben op alle gebieden van je leven.

Je hebt misschien zin om de hele tijd te slapen, of merkt dat zelfs eenvoudige taken langer duren om te voltooien. Borland zegt dat de COVID-19-pandemie deze gevoelens alleen maar heeft vergroot. Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende bijwerking bij burn-out, Dr. Ben je zo moe dat je geen spier kunt bewegen? Sleep je jezelf's ochtends uit bed om naar je werk te gaan? Voelt je dienst van 8 uur aan als 80? Burn-out is een soort werkgerelateerde stress die wordt gekenmerkt door drie specifieke dingen.

De eerste is het gevoel dat je uitgeput bent, zowel emotioneel als fysiek. Burn-out, zoals het is gedefinieerd, is geen medische aandoening, het is „een manifestatie van chronische onbeperkte stress”, legde Dr. Lotte Dyrbye, een arts-wetenschapper die burn-out bestudeert in de Mayo Clinic. De Wereldgezondheidsorganisatie beschrijft burn-out als een fenomeen op de werkplek dat wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting, cynisme en verminderde werkzaamheid.

Burn-out is een staat van mentale en fysieke uitputting die de vreugde uit je carrière, vriendschappen en gezinsinteracties kan halen. Voortdurende blootstelling aan stressvolle situaties, zoals de zorg voor een ziek familielid, lange dagen werken of getuige zijn van verontrustend nieuws met betrekking tot politiek en schoolveiligheid kan tot deze stresssituatie leiden. Burn-out, bedacht door de psycholoog, Herbert Freudenberger in de jaren zeventig, beschrijft een ernstige stresssituatie die leidt tot ernstige fysieke, mentale en emotionele uitputting. Naast door een carrière veroorzaakte burn-out, kunnen mensen die voor kinderen zorgen ook dit soort extreme uitputting hebben.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat moeders en vaders, net als artsen en bedrijfsleiders ook kunnen doorbranden. Zelfs kleine veranderingen zoals deze kunnen een deuk maken in het risico op burn-out als ze een probleem oplossen waarmee mensen elke dag op het werk worden geconfronteerd. De stress die bijdraagt aan burn-out kan voornamelijk uit je werk komen, maar stress van je algehele levensstijl kan deze stress vergroten. Burn-out ziet er voor iedereen anders uit, hoewel het je fysiek, mentaal en emotioneel kan beïnvloeden.

Je realiseert je misschien niet dat je een burn-out hebt bereikt totdat het te laat is als je de grens hebt overschreden tussen „echt moe” en „te uitgeput om te functioneren. Maatschappelijk werkers, therapeuten en anderen die in nauw contact werken met mensen die stressfactoren van gevoelige of triggerende aard ervaren, lopen het risico op burn-out. Therapeuten en counselors zonder een effectieve zelfzorgroutine om het gevoelige materiaal dat ze op de werkplek tegenkomen te helpen verwerken, hebben meer kans dan anderen om compassie, vermoeidheid, secundaire traumatische stress en burn-out op de werkplek te ervaren. Wanneer een persoon opgebrand raakt, worden ze vaak last van vermoeidheid en kunnen ze zich niet in staat voelen om tijd vrij te maken om mentaal en emotioneel los te komen van het werk, wat zijn symptomen van burn-out kan versterken.

Deze verschillende soorten burn-out zijn vastgesteld als een opmaat voor de ontwikkeling van specifieke interventiestrategieën die kunnen worden gebruikt bij het herstel van elke vorm van burn-out. Het is misschien niet verwonderlijk dat een professional in de geestelijke gezondheidszorg die probeert het stijgende tij van burn-out tegen te gaan, soms ook kan doorbranden. Burn-out is per definitie een aandoening die wordt ervaren door werknemers en andere professionals, waarbij ze depressie-achtige symptomen ontwikkelen als gevolg van aspecten van hun rol. Een van de meest gebruikte en gevestigde tests om burn-out bij een individu te definiëren, is het Maslach Burnout Inventory (MBI) scoresysteem.

Bepaalde depressiegerelateerde symptomen, zoals uitputting en moeite met het uitvoeren van taken, kunnen zich voordoen als burn-out. Als u een verzorger bent en denkt dat u een burn-out heeft, download dan de Ada-app om uw gezondheidsbeoordeling te starten. Deze langdurige periode van vermoeidheid, bekend als burn-out, is niet alleen een gemoedstoestand, het is een echt syndroom dat talloze werknemers in het hele land treft. Als u moeite heeft met burn-out en niet zeker weet waar u heen moet, vraag dan uw huisarts om u door te verwijzen naar een zorgverlener.

Burn-out wordt meestal herkend wanneer het werkgestuurd is, maar chronische stress kan verschillende oorzaken hebben, financiële problemen, relatieproblemen, en zorglasten, onder andere. .