Waarom burn-out gevaarlijk is?

Mensen die chronische burn-out ervaren, hebben een 26 tot 35 procent hoger risico op vroege mortaliteit (sterfte onder de 4 jaar) en pijnproblemen, hebben drie keer meer kans op een verhoogd risico op toekomstige depressie en coronaire hartziekten en hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 2.diabetes met 200. Mensen die moeite hebben om met stress op de werkplek om te gaan, lopen mogelijk een hoog risico op burn-out. Burn-out kan ervoor zorgen dat mensen zich uitgeput, leeg voelen en niet in staat zijn om aan de eisen van het leven te voldoen. Burn-out is een vorm van uitputting die wordt veroorzaakt door constant overspoeld te voelen.

Het is een gevolg van overmatige en langdurige emotionele, fysieke en mentale stress. In veel gevallen is burn-out gerelateerd aan iemands werk. Misschien, maar het is niet de enige optie. Spreken over uw zorgen of uw werkomgeving herstructureren om burn-out aan te pakken, kan minder riskant en even effectief zijn.

Het koesteren van uw relaties, het aannemen van zelfzorggewoonten, en focussen op hobby's buiten het werk kan ook helpen om uw gevoel van eigenwaarde te herstellen en stress te verminderen. In sommige gevallen kan een verandering van functie of een nieuwe baan nodig zijn om een einde te maken aan een burn-out. Een van de zeldzame voordelen van burn-out (de zilveren voering, zou je kunnen zeggen) is dat het je de kans biedt om na te denken over je leven. Deze vormen van burn-out worden respectievelijk ouderlijke burn-out, burn-out in relaties en burn-out van zorgverleners genoemd.

In dit verband zijn externe factoren, zoals die van disfunctie op de werkplek, in de eerste plaats verantwoordelijk voor burn-out. Burn-out kan ook langdurige veranderingen in uw lichaam veroorzaken waardoor u kwetsbaar bent voor ziekten zoals verkoudheid en griep. Hoewel burn-out geen diagnoseerbare psychische stoornis is, betekent dat niet dat het niet serieus moet worden genomen. De stress die bijdraagt aan burn-out kan voornamelijk uit je werk komen, maar stress van je algehele levensstijl kan deze stress vergroten.

Burn-out is niet alleen het gevolg van lange uren werken of jongleren met te veel taken, hoewel die beide een rol spelen. Als de stress nooit eindigend aanvoelt en gepaard gaat met gevoelens van leegte, apathie en hopeloosheid, kan dit duiden op burn-out. Een vakantie kan je ook tijdelijke verlichting bieden, maar een week weg van kantoor is niet genoeg om je te helpen burn-out te verslaan. Als het niet wordt aangepakt, kan burn-out het voor een persoon moeilijk maken om goed te functioneren in zijn dagelijks leven.

Burn-out vermindert de productiviteit en vermindert je energie, waardoor je je steeds hulpeloos, hopeloos, cynisch en wrok voelt. Burn-out is een toestand van emotionele, fysieke en mentale uitputting veroorzaakt door overmatige en langdurige stress. Leitner en Christina Maslach) schreven een heel boek over burn-out, en ze leggen uit dat er zes grote onevenwichtigheden zijn die ervoor kunnen zorgen dat werknemers burn-out ontwikkelen. Door hun zware werkdruk lopen mensen met bepaalde persoonlijkheidskenmerken en levensstijlkenmerken een hoger risico op burn-out.

Om burn-out tegen te gaan, een gevoel van doelgerichtheid te hebben, impact te hebben op anderen, of het gevoel te hebben dat iemand de wereld een betere plek maakt, zijn allemaal waardevol.