Waarom burn-out zo moeilijk op te lossen is?

We weten dat het daarbuiten is omdat we. De e-mails stapelen zich op, ongelezen. Ooit zijn joviale videogesprekken nu gespannen. Als u na het werk altijd uitgeput of gestrest bent, vertoont u waarschijnlijk tekenen van burn-out.

Hier is wat je eraan kunt doen. In de afgelopen 15 jaar als coach, onderzoeker en opvoeder heb ik duizenden klanten, studenten en deelnemers aan uitvoerende ontwikkelingsprogramma's in vergelijkbare problemen geholpen om te leren omgaan met de stress die burn-out kan veroorzaken en uiteindelijk duurzamer carrièresucces te behalen. De Wereldgezondheidsorganisatie beschrijft burn-out als een fenomeen op de werkplek dat wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting, cynisme en verminderde werkzaamheid. Harde gegevens over de prevalentie van burn-out zijn ongrijpbaar omdat het nog geen klinische term is die los staat van stress.

Het proces omvat het opmerken en erkennen van de symptomen, het onderzoeken van de onderliggende oorzaken en het ontwikkelen van preventieve strategieën om uw specifieke patroon van burn-out tegen te gaan. Verderop delen Nagoski en andere deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid hun beste advies over hoe ze terug kunnen komen van burn-out en voorkomen dat dit opnieuw optreedt. Als overmatige stress voelt alsof je verdrinkt in verantwoordelijkheden, is burn-out een gevoel van opgedroogd zijn. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA) hadden artsen die 20 procent van hun tijd besteedden aan werk dat persoonlijk zinvol aanvoelde ongeveer de helft zoveel kans op burn-out dan artsen die minder dan 20 procent van hun tijd besteedden aan zinvolle activiteiten.

Burn-out, zoals het is gedefinieerd, is geen medische aandoening, het is „een manifestatie van chronische onbeperkte stress, legde Dr. Zelfs kleine veranderingen zoals deze kunnen een deuk maken in het risico op burn-out als ze een probleem oplossen waarmee mensen elke dag op het werk worden geconfronteerd. Het is ook belangrijk op te merken dat burn-out kan ontstaan naast depressie of angst, die beide lichamelijke symptomen kunnen veroorzaken. Of je nu een baan hebt waardoor je overhaast bent of een baan die eentonig en onbevredigend is, de meest effectieve manier om burn-out op een baan te bestrijden, is door te stoppen en in plaats daarvan een baan te vinden waar je van houdt.

Mensen met dit symptoom van burn-out voelen hun vaardigheden wegglijden en maken zich zorgen dat ze in bepaalde situaties niet kunnen slagen of bepaalde taken kunnen uitvoeren. Onderzoek heeft burn-out gekoppeld aan veel gezondheidsproblemen, waaronder hypertensie, slaapstoornissen, depressie en middelenmisbruik.